Prioritet Finans erbjuder både fakturaköp och fakturabelåning. Enligt Prioritet Finans erbjuder de marknadens bästa priser och tar hela kreditrisken. Med Prioritet Finans kan du själv välja vilka fakturor som du vill sälja och du får pengarna omgående, oftast samma dag. Enligt hemsidan så betalar de ut pengar för fakturor som lämnas på morgonen redan samma dag. Prioritet Finans är enligt dem själva störst i Sverige på fakturaköp med mer än 6000 kunder och är bankoberoende.

Inkasso

Prioritet Finans bedriver också inkassoverksamhet och enligt dem själva lyckas de driva in upp till 99 % av deras kunders fordringar. Enligt Prioritetinkasso.se så är de väldigt måna om att ha ett professionellt bemötande vid inkassoärenden och strävar efter hyfs och etikett. Prioritet Inkasso skriver själva att de har det bästa indrivningsresultatet i hela branschen.

Factoring

För företag som har en omsättning på mer än 30 mkr så erbjuder Prioritet Finans möjligheten att belåna fakturor. Prioritet Finans betalar direkt ut 85 % av fakturabeloppet och sedan betalas resterande summa ut när kunden har betalat fakturan.

Omdöme

Sett till recensioner och omdömen om Prioritet Finans finns det väldigt lite skrivet på nätet. Företaget figurerade under år 2011 i ett reportage från Uppdrag Granskning om att företaget samarbetade med grova brottslingar som har kopplingar till kriminella gäng. Dessa uppgifter har förnekats av företrädare från bolaget.