Intrum Justitia erbjuder fakturaköp och köper fakturor utställda på företag i Sverige och i övriga Norden. Du har också möjlighet att överlåta kreditrisken till dem genom att sälja till dem utan regress. Att sälja en faktura utan regress innebär att du är garanterad att få betalt.

Med Intrum Justitia kan du själv välja vilka fakturor som du vill sälja och de strävar efter att göra utbetalningar så fort som möjligt. Oftast sker utbetalningen under samma dag som du skickar in underlaget för fakturan. Processen är väldigt enkel och den går till genom att du först skickar fakturan till Intrum Justitia, sedan gör de omgående en kreditbedömning och därefter får du betalt inom 24 timmar. Med deras webbgränssnitt kan du enkelt följa processen.

Kreditupplysning

Intrum Justitia erbjuder också sina kunder kreditupplysning genom ett flexibelt kreditinformationspaket där du som kund kan välja kundinformation som du är intresserad av utifrån din verksamhet.

Inkasso

Intrum Justitia bedriver också inkassoverksamhet både inom Sverige och i utlandet. Du har också i vissa fall möjlighet att sälja avskrivna fakturor till dem.